Op vakantie in eigen land?

In Amsterdam is meer te beleven dan je denkt, wanneer je een citytrip maakt kan het erg leuk zijn om een leuke serviced apartments Amsterdam te boeken. Het hele jaar door zijn er vele evenementen te beleven. Al ken je de grootste waarschijnlijk wel, zoals de GayPride en Koningsdag. Toch vragen mensen zich vaak af: Wat kun je er nou verder beleven? We hebben 4 opkomende evenementen uitgezocht en lichten deze toe.

 

Licht Festival

Van 1 December 2016 tot 22 Januari 2017 staan er in het centrum van Amsterdam kunstwerken tentoongesteld in de binnenstad. Vooral ’s avonds is het een waar spektakel om te aanschouwen. Ben je misschien een gedreven persoon die graag mooie foto’s maakt? Dan is dit een geweldige evenement om te bezoeken. Het is ook mogelijk om een boot tour te volgen waarbij je door de grachten een route af vaart waarbij je alle kunstwerken van dichtbij kunt meemaken.

 

Ice Amsterdam

Van 16 November 2016 tot 29 Januari 2017 kun je in de buurt van Museumplein schaatsen op kunstijs. Perfect voor na een museum bezoek om weer lekker actief bezig te kunnen zijn. Na afloop is er ook nog genoeg te doen, zoals warme chocomelk halen bij de gezellige kraampjes op het plein.

 

Kerst Markt

Vanaf eind November tot begin January staat tevens de kerstmarkt weer klaar. Het is makkelijk te vinden wanneer je vanaf Amsterdam Centraal richting de Dam loopt. De hele straat nabij damrak staat vol met feestelijke kraampjes die kerst gerelateerde dingen verkopen.


Tulpen Dag

 

Op 21 Januari 2017 begint het jaarlijkse tulpen seizoen in Nederland. Dit wordt gevierd met een speciale pluk tuin. Waarbij iedereen wordt uitgenodig om een eigen gratis tulp te plukken. Je kunt deze speciale pluk tuin vinden op de Dam.